RCT in actie

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Vlaams Kampioenschap Cadetten en Scholieren

Vlaams Kampioenschap Cadetten en Scholieren (Brugge)

15 augustus staat traditioneel in het teken van het Vlaams kampioenschap voor cadetten en scholieren. De weergoden waren onze 12 geselecteerde atleten echter allesbehalve goed gezind: storm en regen moesten ze trotseren in het verre Brugge, waardoor de wedstrijd geregeld moest worden stilgelegd. Mede dankzij de opklaringen in de namiddag, werd het toch meer dan een geslaagde dag: ze kwamen terug met maar liefst twee gouden medailles, twee bronzen medailles en acht top-8 plaatsen. Een overzicht van deze stormachtige dag leest u hier!

Lees meer...

Belgisch Kampioenschap Alle Categorieën

 Belgisch Kampioenschap Alle Categorieën (Brussel)

Vier RCT’ers werden geselecteerd om deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap A.C. op 1 en 2 juli in Brussel. De weergoden waren onze atleten allesbehalve goed gezind, maar toch slaagden zij erin om in de regen puike prestaties neer te zetten.

Zo dook junior Franne Flossy op de 200 meter onder de 26” en klokte ze af in een tijd van 25”92. Gerbrand Huts was geselecteerd voor de baanronde. Hij liep deze in een mooie tijd van 48”38 en werd zo 19e in totaal.

Op de 800 meter zagen we Stien Flossy aan de start verschijnen. Zij klokte af in een tijd van 2’24”64. Ten slotte deed ook Paulien Uyttebroek mee aan dit Belgisch kampioenschap. Op de 1500 meter liep ze naar een nieuw persoonlijk én clubrecord met een tijd van 4’37”80! Dit was goed voor een deelname aan de finale de dag erna, waarin ze met een tijd van 4’39”39 knap 11e werd.

Proficiat aan alle atleten!

Schrijf je zelf graag een verslag van een meeting, dan mag je die altijd doorsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook opmerkingen over het verslag mogen via deze weg worden doorgegeven.

Provinciaal Kampioenschap Jeugd

Provinciaal Kampioenschap Jeugd (Dilbeek)

Op zaterdag 24 juni hebben onze jeugdatleten het beste van zichzelf gegeven tijdens het PK in Dilbeek.

Omdat het een veel te lange lijst is om alle prestaties te vermelden, kunnen jullie hieronder enkele prachtige statistieken van onze atleten lezen:

  • 31 Tiense atleten deden mee. Enkel de organiserende club Dilbeek had nog meer atleten.
  • RCT behaalde in totaal 35 medailles (19 x goud, 10 x zilver en 6 x brons). In het eerste opzicht doet geen enkele club beter.
  • Er waren 50 provinciale titels te verdelen en RCT behaalde er daarvan dus 19!
  • 15 verschillende Tiense atleten behaalde een provinciale titel en 4 daarvan konden 2 titel behalen.
  • 21 Tiense atleten behaalde minstens 1 podiumplaats.
  • 5 atleten van RCT werden gehuldigd voor hun veldloopprestaties tijdens het winterseizoen.
  • En natuurlijk het plezier dat wij gezien hebben bij onze atleten doet ons blij maken als trainer.

Wat een toffe bende om training aan te geven en wat een trainersteam.

Bedankt aan alle supporters! Geniet van de vakantie!

Alle resultaten zijn te bekijken op de website van Dilbeek (https://www.dilbeekac.be/wp-content/uploads/Uitslag-PK-jeugd-Vl-B-24-juni-2017.pdf)

Verslag door Tim Ginkels

Schrijf je zelf graag een verslag van een meeting, dan mag je die altijd doorsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook opmerkingen over het verslag mogen via deze weg worden doorgegeven.

Weekendupdate 17-18 juni

Weekendupdate (17-18 juni)

De examens zorgen ervoor dat de weekends in juni relatief rustig zijn qua RCT-opkomst op wedstrijden. Dit weekend zagen we twee masters naar het Belgisch Kampioenschap trekken en enkele van onze jeugdatleten trokken naar Hasselt en Booischot. Een overzicht!

17 juni - 15e Meeting Antwerps Jeugdcriterium (Booischot)

Pupil Jill Houbrigts trok naar Booischot om deel te nemen aan de 60 meter (9”17), 60 meter horden (10”98), het hoogspringen (1m10) en het hockeybalwerpen (40m63, nieuw persoonlijk record). Ook miniemen Noor en Eden Rumers en Charlotte Vanlangenaker trokken naar Booischot om deel te nemen aan de 3x600. Ze klokten af in een mooie tijd van 5’38”49. Proficiat!

Lees meer...

Weekendupdate (9-11 juni)

Weekendupdate (9-11 juni)

Het weekend van 10 en 11 juni stond voornamelijk in het teken van de interclub bij de masters (zie verslag over de beker van Vlaanderen) en het provinciaal kampioenschap meerkamp voor de jeugd. Maar ook in Tongeren, Huizingen, Genk en Herenthout schoten een paar RCT’ers in actie. Een overzicht van de prestaties!

Lees meer...

Weekendupdate (3-5 juni)

Weekendupdate (3-5 juni)

Het verlengd Pinksterweekend stond weer bol van de RCT-actie. Het weekend begon al goed met onze eigen open avondmeeting op 2 juni (zie ander verslag), maar werd alleen maar beter met atleten in onder andere Tessenderlo, Oordegem en zelfs Oostende. Op pinkstermaandag stond onze eigen jeugdmeeting op het programma. Voor de resultaten daarvan verwijzen we naar de sectie ‘Uitslagen RCT-organisaties’ op onze website.

Lees meer...

Open Meeting RCT 2 juni 2017

Open Meeting RCT

Traditioneel gaat onze avondmeeting de vrijdag voor Pinksteren door en dat was dit jaar niet anders. De weersomstandigheden waren ideaal, de RCT’ers waren talrijk aanwezig en er werden heel wat persoonlijke records verbroken. Een overzicht van alle prestaties.

Lees meer...