Weekendupdate (3-5 juni)

Het verlengd Pinksterweekend stond weer bol van de RCT-actie. Het weekend begon al goed met onze eigen open avondmeeting op 2 juni (zie ander verslag), maar werd alleen maar beter met atleten in onder andere Tessenderlo, Oordegem en zelfs Oostende. Op pinkstermaandag stond onze eigen jeugdmeeting op het programma. Voor de resultaten daarvan verwijzen we naar de sectie ‘Uitslagen RCT-organisaties’ op onze website.

3 juni - Jeugdmeeting (Humbeek)

Op zaterdag 3 juni trok pupil Jolien Hoylaerts naar Humbeek. Op de 60 meter liep ze een tijd van 9”35, bij het verspringen geraakte ze 3m95 ver in de zandbak en bij het kogelstoten stootte ze de kogel 7m44 ver. Proficiat Jolien.

3 juni - VAL - Jongerentrofee (Tessenderlo)

Pupillen Janne Cuppens en Laure Mondelaers trokken naar Tessenderlo voor een vierkamp. Janne verzamelde 1306 punten op de vierkamp bestaande uit de 60 meter (9”53), de 1000 meter (3’52”08), het verspringen (3m36) en het discuswerpen (10m84). Laure haalde 2057 punten door 8”86 te lopen op de 60 meter en 3’51”88 op de 1000 meter, door 4m49 ver te springen en de discus 26m54 ver te werpen.

3 juni - Putbos Memorial Buyle (Oordegem)

Ideale omstandigheden in Oordegem voor de Flanders Cup waar een aantal RCT’ers in actie traden. Zo deed junior Franne Flossy mee aan de 200 meter, waar ze een tijd neerzette van 25”61! Haar zus Stien deed mee aan de 400 meter en haar lukte een seizoensbeste van 61”72.

Ook de heren deden mee aan de 400 meter. Zo verbeterde Sam Giedts zijn persoonlijk record in een sterke tijd van 48”33. Ook Gerbrand liep een sterke 400 m door af te klokken op 48”09. Kenny Deflem benaderde zijn PR door de baanronde te lopen in een tijd van 50”85. Gijsbrecht Huts verbeterde zijn PR met een tijd van 51”12. Ten slotte liep Jayson Jonckers naar een tijd van 56”10 op de 400 meter.

Op de 800 meter liep Paulien Wynant een tijd van 2’38”85. Wouter Francart finishte de dubbele baanronde in een tijd van 2’04”97, goed voor een verbetering van zijn persoonlijk record.

Op de 1500 meter zagen we Paulien Uyttebroek een nieuw persoonlijk record halen in een tijd van 4’41”45. Ten slotte waagde Evelyne Claes zich aan het discuswerpen en worp ze de discus 32m08 ver. Proficiat aan alle atleten!

3 juni - Urban Memorial Van Damme (Oostende)

De Urban Memorial Van Damme is een unieke belevenis waarbij de Memorial Van Damme als het ware rondtoert door heel België. Op zaterdag 3 juni werd er een meeting discuswerpen georganiseerd op het strand van Oostende. De broers Spelmans waren van partij om op deze unieke locatie de discus te werpen. Zo wierp cadet Ward zijn discus 45m92 ver, wat voor hem een nieuw persoonlijk record is. Ook zijn broer Dries haalde een nieuw persoonlijk record met een worp van 38m94. Proficiat Ward en Dries!

4 juni - Grand Prix des Sprinters (Naimette)

Charlotte Vanlangenaker trok naar Naimette om te gaan polsstokspringen en kogelstoten. Bij het polsstokspringen geraakte ze over 3m rond, de kogel stootte ze 12m26 ver. Proficiat Charlotte!

4 juni - Open Meeting (Hechtel)

Gillian Van Stiphout deed mee aan de 400 meter en het speerwerpen op de open meeting in Hechtel. Op de 400 meter dook hij onder de minuut door af te klokken op 59”21. Bij het speerwerpen lukte hem een worp van 31m94. Proficiat Gillian!

5 juni - Werpersmeeting (Eeklo)

Op de werpersmeeting in Eeklo wierp Evelyne Claes met 38m30 een nieuw persoonlijk record bij het hamerslingeren. Bij het discuswerpen lukte haar een worp van 32m22. Proficiat Evelyne!

5 juni - Jeugdcriterium Oost-Brabant (Tienen)

Heel veel volk op onze jaarlijkse pinkstermaandagmeeting. Voor de resultaten van deze wedstrijd verwijzen we graag naar de sectie ‘Uitslagen RCT-organisaties’ op de hoofdpagina!

Na deze jeugdmeeting zat ons drukke RCT-atletiekweekend erop. Een dikke pluim en een welgemeend bedankje voor alle RCT-atleten, -medewerkers, -juryleden en -supporters die op een of meer van onze wedstrijden aanwezig waren.

Schrijf je zelf graag een verslag van een meeting, dan mag je die altijd doorsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook opmerkingen over het verslag mogen via deze weg worden doorgegeven.