Vlaams Kampioenschap Cadetten en Scholieren

Vlaams Kampioenschap Cadetten en Scholieren (Brugge)

15 augustus staat traditioneel in het teken van het Vlaams kampioenschap voor cadetten en scholieren. De weergoden waren onze 12 geselecteerde atleten echter allesbehalve goed gezind: storm en regen moesten ze trotseren in het verre Brugge, waardoor de wedstrijd geregeld moest worden stilgelegd. Mede dankzij de opklaringen in de namiddag, werd het toch meer dan een geslaagde dag: ze kwamen terug met maar liefst twee gouden medailles, twee bronzen medailles en acht top-8 plaatsen. Een overzicht van deze stormachtige dag leest u hier!

De dag begon allesbehalve goed voor onze atleten in Brugge. Net na de start van deze wedstrijd moest deze al worden stilgelegd wegens te hevige regenbuien. Niet echt ideaal weer voor een partijtje polsstokspringen als je het mij vraagt, maar Lise Morren en Loes Timmermans deden het meer dan behoorlijk. Loes werd vijfde in totaal met een sprong over 2m90 en met een sprong over 3m00 werd Lise vierde in totaal.

Bij het polsstokspringen bij de cadetten meisjes zorgde Lotte Struyven voor de eerste Tiense medaille. Met een sprong over 2m95 mocht ze even later een bronzen medaille in ontvangst nemen!

Ook de 400 meter bij de cadetten jongens werd met een half uur uitgesteld wegens te veel wind en regen. Na het herschikken van de reeksen omdat banen 1 en 2 onder water stonden, kon Ruben Janssens dan eindelijk beginnen aan zijn 400 meter. Mede dankzij een sterke laatste 100 m, lukte het hem om af te klokken in een mooie tijd van 56”04! Hiermee werd hij vierde in zijn reeks en zevende in totaal!

In de namiddag ging de storm gelukkig liggen en maakte deze plaats voor een stralende zon. Goed nieuws dus voor Kirsten De Krem, die haar 400 meter kon lopen in een tijd van 62”29, goed voor een achtste plaats!

Ook het discuswerpen kon plaatsvinden onder een mooie zomerzon. Hier zagen we scholieren Dries Spelmans en Wietse Vander Schelde in de kooi tevoorschijn komen. Wietse werd 11e met een worp van 34m99, wat heel kort in de buurt van zijn persoonlijk record ligt. Dries lukte een mooie worp van 37m79, goed voor een achtste plaats.

Ze hadden echter geen tijd om te bekomen van het discuswerpen, want ze moesten meteen aan de slag bij het kogelstoten. Ondanks dat ze voordien niet mochten instoten, slaagden beide jongens er toch in om zich in de top-8 te werpen: Wietse werd mooi 7e met een worp van 11m87 en Dries miste op een haar van 8cm na het podium. Hem lukte een knappe worp van 13m58.

Bij het discuswerpen bij de cadetten jongens stonden opnieuw twee RCT’ers klaar om het beste van zichzelf te geven. Gillian Van Stiphout slaagde erin om de discus 36m36 ver te werpen, goed voor een 11e plaats. Ward Spelmans zorgde voor de tweede Tiense medaille van de dag! Met een worp van 46m54 lukte het hem om een bronzen medaille in de wacht te slepen!

Kort hierna mochten beide jongens aan het kogelstoten beginnen. Gillian werd knap 5de met een worp van 12m39! Ward toonde bij het inwerpen al dat hij er helemaal klaar voor was! Nog niet zolang geleden sloopte hij de muur van de 15m, maar dit kampioenschap sloot hij af met een fenomenale worp van 15m72, goed voor een gouden medaille, maar ook een nieuw persoonlijk record en een nieuw clubrecord!

Ook op de 1500 meter waren twee Tiense atleten present. Kasper Vannieuwenborgh klokte als 16e af in een tijd van 4:37.19. Arthur Van Laer kende een ongelukkige wedstrijd: na 600 meter viel hij door toedoen van een andere loper. Maar Arthur liet zich niet kennen: hij stond terug op, liep verder en klokte slechts drie honderdsten na Kasper af. Respect!

Een gouden medaille om de dag af te sluiten was de kers op de taart. Die werd ons gebracht door Jules Vanlangenaker, weer helemaal terug na een tijdje blessureleed. Jules lukte een fabuleuze sprong over 4m00, goed voor een beste Belgische jaarprestatie, en verlengt zo zijn Vlaamse titel!

Met zo’n lijst van mooie prestaties kunnen we niet wachten wat het Belgisch kampioenschap in september ons zal geven! Proficiat aan alle atleten, trainers en supporters!

Schrijf je zelf graag een verslag van een meeting, dan mag je die altijd doorsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook opmerkingen over het verslag mogen via deze weg worden doorgegeven.