Jeugdmeeting Vilvoorde 25 augustus 2018

Zaterdag 25 augustus was het 3 Fontijnenpark in Vilvoorde het decor voor onze jeugdatleten. De benjamins, pupillen en miniemen konden er heel was verschillende disciplines volbrengen. Gelukkig waren de weergoden de organiserende club goedgezind op enkele druppel na, maar daar klagen we niet over.

Deze keer waren er geen Tiense benjamin meisjes op de piste. Bij de jongens was Nicolas wel weer van de partij en werd hij geflankeerd door Simon. Nicolas nam de kampnummers voor zijn rekening, namelijk het hoogspringen en het kogelstoten. Hij deed 3 verdienstelijke pogingen op 85 cm, maar spijtig genoeg viel de lat telkens naar beneden, dus geen geldige prestatie. Ook Simon kwam in actie op bij het hoogspringen en hij sprong wel over 90 cm en verbeterde daarmee zijn beste met 5 cm. Na het hoogspringen gingen beide jongens nog kogelstoten en stootten ze alle twee een persoonlijk record. Simon deed de kogel van 1 kg 5,10 m ver landen en Nicolas 2,76 m. Voor het hoogspringen had Simon nog een 60 m spurt gelopen. Met een tijd van 10.62 werd hij eerste in zijn reeks. Simon nam ook nog deel aan de afsluitende 600 m en ook daar werd hij de snelste van zijn reeks en liep hij meer dan 5 seconden snelle dan ooit. Met een tijd van 2:15.57 moest hij in totaal slechts 4 benjamins voor hem laten.
Bij de pupillen was het omgekeerd. Daar kwamen geen jongens in actie, maar konden we wel rekenen op 4 meisjes. Er waren heel wat verschillende proeven, dus hadden de meisjes zich ook wat verdeeld tussen de proeven. Enkel bij het verspringen kwamen de 4 vriendinnen samen in actie. Janne sprong het verste van hen met een sprong van 3,78 m, net naast het podium met een 4de plaats. Emma haalde een afstand van 3,09 m, Norah sprong net geen 3 m ver met een spong van 2,96 m en Lotte landde 2,39 m ver in de zandbak. In het discuswerpen kwamen er 2 meisjes in de discuskooi in actie. Janne en Emma wierpen beide een persoonlijk record. Emma gooide de discus van 600 g 16,34 m ver en Janne 15,26 m. Op de 60 m spurt probeerde Lotte en Emma hun snelle benen uit. Emma won haar reeks in een tijd van 10.26 en Lotte werd 4de in de snelste reeks met een tijd van 9.81. Het hoogspringen dan. 3 Tiense vertegenwoordigsters. Lotte werd 3de van alle deelneemsters met een sprong over 1,15 m, Janne en Emma sprongen beiden over 1,05 m. De competitie van de pupillen meisjes werd afgerond met een 1.000 m. Hier kwam enkel Janne in actie. Zij liet een tijd van 3:44.49 noteren.
Er waren ook heel wat miniemen meisjes van Tienen die naar Vilvoorde afgezakt waren. Lisa, Marit, Leen, Laure en Jolien kwamen in actie op de verschillende proeven. Op de 80 m liep Lisa met 11.32 de 3de snelste tijd van alle deelnemers. Marit werd dan weer 3de in reeks 5 met een tijd van 12.89. 4 Meisjes kwamen aan de start bij de 60 m horden. Laure won met een tijd van 10.16. In reeks 2 liepen Jolien (11.42) en Marit (12.78) allebei een persoonlijk record. Leen deed dat net niet, maar mag zeker tevreden zijn met een tijd van 14.71. Ook 4 Tiense deelnemers bij het verspringen. Opnieuw een overwinning van Laure met een sprong van 4,53 m ver. Marit sprong 1/3 van een meter verder dan ooit en sprong 3,74 m ver in het zand. Jolien deed met 3,71 m net iets minder en Leen spong 3,32 m ver. Voor onze meisje waren er ook nog 2 werpnummers die op het programma stonden. Laure ging ook in deze disciplines aan de haal met de gouden medaille. In het kogelstoten haalde ze een afstand van 12,46 m en in het discuswerpen landde de discus net geen 30 m ver, maar een worp van 29,19 m is niet slecht hé. Laure werd vergezeld door Jolien en Leen. In het discuswerpen behaalde Leen een knappe 2de plaats met 24,51 m. Jolien kon er net niet voor zorgen dat het een volledig Tiens podium werd, maar een vierde plaats een een verbetering van meer dan 3 m tot 22,88 m is heel knap. Bij het kogelstoten werd Jolien de 2de atlete van Tienen met een worp van 8,55 m. Leen stootte 8,25 m ver met het 2 kg zware tuig.
De miniemen jongens werden vertegenwoordigd door Rune en Yonas. Op de 80 m horden startte Rune goed, maar n 3 horden moest hij opgeven door een kleine kwetsuur aan de hiel. Hij nam dan ook geen risico en kwam niet in actie op de 80 m spurt en het verspringen. Dit wou dan zeggen dat voor RCT enkel Yonas in actie kwam. Op de 80 m spurt liep hij de afstand in 11.98 en hij sprong 3,80 m ver. Beide jongens kwamen wel nog samen aan de bak bij het discuswerpen. Na lang wachten konden ze eindelijk hun 3 worpen afwerken. Yonas kreeg de discus niet perfact onder controle, daarom hoopte hij meer dan een worp van 17,01 m, maar dat zal hij wel laten zien in de volgende wedstrijden. Rune zijn laatste worp was wel goed voor een persoonlijk record van 26,03 m en een tweede plaats in de rangschikking. Yonas was de dag nog begonnen met het kogelstoten. Hij stootte de 3 kg zware bal 7,03 m ver.
Nu zaterdag staan de provinciale kampioenschappen op het programma. Hopelijk kunnen we weer enkele titels mee naar Tienen nemen.
Hits: 47