Gerbrand Huts Belgisch Kampioen Beloften 800m

Als je maar 95% van je snelheid kunt halen door een hardnekkige spierblessure op de 400, dan loop je die gewoon tweemaal na elkaar en dan word je Belgisch kampioen bij de beloften op de 800 m. Dat is het verhaal van Gerbrand in een notendop.

Omdat hij noodgedwongen niet voluit kon gaan op zijn geliefde 400m, liep hij een paar weken geleden eens een 800m. Door zijn goede basissnelheid stond er dan plots 1'52" achter zijn naam en dat betekende meteen en onverwacht de tweede tijd bij de inschrijvingen van het BK. Het werd een heel tactische wedstrijd. De titelverdediger Maxime Delvoie wachtte heel lang af (600m) en ging dan voluit, de rest moest één voor één afhaken, maar Gerbrand remonteerde Maxime en liet hem er niet meer overkomen. Na zijn juniorentitel van vorig jaar op de 400, nu dus eentje op de 800. Met dank aan trainer, trainingsgenoten, supporters, kine's en familie!

Hits: 45