Missie van Racing Club Tienen Atletiek vzw

Onze club wil alle aangesloten leden op hun eigen niveau atletiek laten beoefenen en hen daarin een optimale begeleiding aanbieden, zodat ze als individu voldoening halen uit de atletiekbeoefening en hun persoonlijke grenzen kunnen verleggen. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt naar afkomst, gender, religie of eventuele beperking.

Visie van de club

RCT Atletiek beschouwt de wedstrijdatletiek als haar kernopdracht en binnen dit domein biedt RCT Atletiek met uitzondering van snelwandelen alle atletiekdisciplines aan: sprint, middenafstand en afstandslopen, alsook spring- en werpnummers.
Vanaf een bepaalde – volwassen – leeftijd is er overigens ook plaats voor recreatieve beoefening van de sport.
Hoewel atletiek eigenlijk een individuele sport is, voeren wij groepsgeest, sportiviteit en respect voor de collega’s, trainers en andere atleten hoog in het vaandel. De club wenst dan ook te streven naar een sfeer van vriendschap, collegialiteit en zelfdiscipline waarin atleten, trainers, ouders, vrijwilligers, sympathisanten en bestuur de handen in elkaar slaan om de sportieve doelstellingen van de club te realiseren.

Panathlonverklaring “Ethiek in de Jeugdsport”

RCT Atletiek heeft als club de Panathlonverklaring voor ethiek in de jeugdsport ondertekend. Met deze verklaring gaan we de verbintenis aan om, over de discussie heen, heldere gedragsregels vast te leggen bij het nastreven van de positieve waarden in de jeugdsport.

De volledige verklaring kan je hier raadplegen: panathlonvlaanderen.be/verklaring/.

Sluit Menu