Terugblik 2019 & fijne feesten!

Terugblik 2019 & fijne feesten!

Beste RCT-atleet, trainer, jurylid, medewerker, ouder, sympathisant,

2019 loopt ten einde, een ideaal moment voor een terugblik. We mogen met enige fierheid zeggen dat we een ‘grand cru’ atletiekseizoen achter de rug hebben, zowel op sportief als op extrasportief vlak.

Op sportief vlak kijken we dan in de eerste plaats naar de vele prachtprestaties die onze atleten het voorbije seizoen hebben geleverd. Tijdens provinciale, Vlaamse, Belgische en Europese kampioenschappen behaalden Tiense atleten maar liefst 140 medailles (70 x goud, 37 x zilver, 33 x brons). De Tiense benjamins, pupillen en miniemen jongens haalden de prestigieuze VVBO-trofee binnen; de meisjes misten deze op een haar, maar scoorden dan wel zeer sterk individueel. De cadetten en scholieren meisjes van RCT behaalden de eerste plaats tijdens hun BVV, en de Masters slaagden er in om dankzij een derde plaats te promoveren naar de tweede afdeling. Een blik op de Belgische ranglijsten leert ons dat we ook nog eens 17 beste Belgische jaarprestaties mochten optekenen en als kers op de taart was er ook nog één Belgisch record. RCT Atletiek bedankt dan ook graag alle atleten voor de vele mooie prestaties van het afgelopen seizoen en ook voor de positieve uitstraling die ze daarmee aan de club geven.

Ook qua organisaties was het een uitzonderlijk jaar. Zo werden er tijdens het afgelopen seizoen 3 provinciale kampioenschappen in Tienen georganiseerd, waarbij vooral het PK jeugd en het PK meerkamp jeugd in het oog sprongen. De jaarlijkse jeugdmeeting (onderdeel van de VVBO-trofee) was opnieuw een schot in de roos. Met bijna 1000 prestaties was dit zonder twijfel één van de grootste Vlaamse atletiekwedstrijden voor de jeugdcategorieën.

De klap op de vuurpijl was echter de organisatie van de finale van de Beker Van Vlaanderen voor de jeugd, i.s.m. onze buren van ROBA. Dit was zonder enige twijfel de grootste atletiekwedstrijd voor de jeugd in Vlaanderen, met meer dan 1500 prestaties en 1600 bezoekers, en tevens één van de grootste competitieve eendaagse sportevenementen van Tienen, zo niet het grootste. We mogen ook met enige trots zeggen dat al deze wedstrijden zeer vlot verliepen, zonder noemenswaardige vertraging op het programma, mede dankzij de goede voorbereiding van een gemotiveerd team en de vele helpende handen van onze medewerkers. Zowel de juryleden als de supporters en afgevaardigden van de bezoekende clubs toonden na afloop meermaals lof voor het verloop van de Tiense wedstrijden. Ook hier wenst de club alle medewerkers te bedanken die hun steentje hebben bijgedragen aan deze organisaties.

Op extrasportief vlak sprong vooral de tweede editie van onze quiz in het oog. Met 64 ploegen was dit opnieuw een schot in de roos. Onze dank gaat hier vooral uit naar samensteller en quizmaster Brecht Verstappen, die er samen met zijn team een heel leuke avond van maakte.

Ons nieuwe clubbestuur mag ook met enige fierheid terugkijken op het afgelopen jaar. Zo slaagden we met een relatief klein maar wel gedreven team erin om de club opnieuw financieel gezond te maken en de rust te laten weerkeren na een aantal woelige jaren. De banden met het stadsbestuur en de sportdienst werden nauwer aangehaald, en ook met onze buren van ROBA en DCLA is er nu een zeer goede verstandhouding. De sportraad van Tienen erkende de vele inspanningen van het voorbije jaar en kende RCT Atletiek de award toe van de beste competitieve club van Tienen! Hier zijn we als club uiteraard zeer fier op.

Nieuw vanaf dit jaar was ook de samenwerking met Macron Store Tienen, voor aankoop van de clubkleding. Deze samenwerking werd binnen het clubbestuur positief geëvalueerd en we wensen hier dan ook graag mee verder te gaan. Mochten er nog cadeautjes voor Kerstmis of Nieuwjaar gezocht worden …

We kijken uit naar het nieuwe seizoen, dat ondertussen begonnen is met onze indoormeeting voor de jeugd met een grote opkomst.

Om het voorbije jaar af te sluiten, nodigen we jullie graag uit op onze nieuwjaarsreceptie, die plaatsvindt in de grote kantine van KVK Tienen op zaterdagavond 25 januari 2020. Een officiële uitnodiging volgt nog, maar noteer deze datum alvast in jullie agenda.

Tot slot wil ik alle atleten jong en oud, trainers, juryleden, ouders, medewerkers, sympathisanten, en in het bijzonder mijn collega’s van het clubbestuur Steve, Kurt, Serge, Tim en Brecht bedanken voor alle realisaties van het afgelopen atletiekjaar.

Ik wens jullie zeer fijne feestdagen toe en veel succes in het nieuwe jaar!

Kirsten Pierlé
Voorzitster
namens het clubbestuur RCT Atletiek

 

Sluit Menu