Maatregelen m.b.t. het Coronavirus – update 27/03/2021

Maatregelen m.b.t. het Coronavirus – update 27/03/2021

Op basis van de persconferentie na het Overlegcomité van 24 maart 2021 blijven de meeste maatregelen voor sport zoals aangekondigd op 22 maart gelijk. Enkel voor personen vanaf 19 jaar, wordt het toegelaten maximum aantal personen in een sportgroep gereduceerd van 10 naar 4 vanaf 27 maart 2021.

In het kort:

Voor kinderen tot 13 jaar:

  • Bij voorkeur sport je outdoor.
  • Outdoor en indoor trainen is toegestaan. Indoor en outdoor kan dit in een groep van maximum 10 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum aantal personen.

Voor jongeren vanaf 13 jaar (geboortejaar 2007) tot en met 18 jaar (geboortejaar 2002):

  • Outdoor is trainen toegestaan, in een groep van maximum 10 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum van 10 personen. Contact is toegestaan voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport.

Voor personen vanaf 19 jaar (geboortejaar 2001 of vroeger):

  • Outdoor trainen met maximum 4 personen (sportbegeleider inbegrepen) is toegestaan, op voorwaarde dat de afstandsregels (1,5m) steeds worden gerespecteerd.

Wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs (competitie, interclub, …) zijn niet toegestaan.
We adviseren om voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby te kiezen. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.

Onze sportief verantwoordelijke Loïc Hélin en onze trainers zullen de praktische afspraken communiceren omtrent de atletiektrainingen voor de komende weken. Hou zeker jullie email en WhatsApp in de gaten!

Wij houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Het clubbestuur van RCT Atletiek

Sluit Menu