Maatregelen m.b.t. het Coronavirus – update 12/05/2021

Maatregelen m.b.t. het Coronavirus – update 12/05/2021

Van de Vlaamse Atletiekliga kregen wij op 12 mei volgend bericht:

Het Overlegcomité met alle regeringen van ons land heeft gisteren het zomerplan voorgesteld. In dat plan worden alle nieuwe versoepelingen voor de komende weken en maanden toegelicht. Op 9 juni worden de eerste versoepelingen van kracht en dat is meteen goed nieuws voor de sportsector, want vanaf die datum zijn sportwedstrijden voor iedereen opnieuw mogelijk.

Op dit moment mogen georganiseerde sportactiviteiten plaatsvinden met maximaal 25 personen voor alle leeftijden in openlucht. Enkel kinderen tot en met 12 jaar mogen ook indoor sporten in een groep van maximaal 10 kinderen. Amateursportwedstrijden zijn voorlopig nog niet toegelaten, maar gisteren heeft het Overlegcomité voor het eerst een perspectief geboden op wedstrijden voor iedereen.

Wedstrijden voor iedereen
Het gedetailleerde zomerplan brengt ons stapsgewijs terug naar het leven voor de coronacrisis uitbrak. Op 9 juni mogen de fitnesscentra de deuren openen, waardoor het opnieuw mogelijk wordt om indoor te sporten voor iedereen. De Overheid legt wel een aantal voorwaarden op, zoals de aanwezigheid van een luchtkwaliteitsmeters op een zichtbare plaats. Sportactiviteiten, zoals trainingen en wedstrijden, mogen vanaf 9 juni plaatsvinden met maximaal 50 personen indoor en maximaal 100 personen outdoor, met uitzondering van contactsporten. Hierdoor wordt het dus mogelijk om wedstrijden te organiseren voor alle atleten.

Naast 9 juni zijn er nog meerdere richtdata bekendgemaakt voor versoepelingen. De volgende versoepelingen komen er op 1 juli. Dan vallen de beperkingen voor niet-professionele sporten weg en jeugd- en sportkampen zijn vanaf dan ook mogelijk met overnachting. Nadien volgen er op 30 juli, 13 augustus en 1 september nog verdere versoepelingen. Stapsgewijs zou er op die data meer mogelijk zijn.

Wij houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Het clubbestuur van RCT Atletiek

Sluit Menu