BK Alle Categorieën, Brussel, 15-16/08/2020

BK Alle Categorieën, Brussel, 15-16/08/2020

In het weekend van 15 en 16 augustus vond in het Koning Boudewijnstadion in Brussel het Belgisch Kampioenschap alle categorieën plaats. Omwille van de coronacrisis en massale afgelastingen was dit het eerste kampioenschap van het zomerseizoen. Vreemde tijden allemaal, maar dat lieten onze 11 geselecteerde RCT’ers niet blijken. Ondanks dat ze weinig tot geen wedstrijden hebben kunnen doen ter voorbereiding van dit kampioenschap, werd er heel goed gelopen en geworpen. Verschillende PR’s en top 8 plaatsen waren het gevolg.

De eerste RCT’er die zaterdag aan de slag ging was Gerbrand Huts. Een reeksoverwinning op de 800 m in een tijd van 1’50”92 leverde hem meteen een finaleplaats op. Deze tijd was eveneens goed voor een nieuw persoonlijk record op de 800 m. Tijdens de finale op zondag, klokte Gerbrand af op 1’51”52, goed voor een schitterende vijfde plaats in totaal! Proficiat!

Ook de 400 m stond op het programma op zaterdag. Stien Flossy liep als enigste geselecteerde RCT’er haar baanronde in een mooie tijd van 1’00”60.

Normaal gezien werden de 200 m reeksen ook zaterdag gelopen. Een hevige onweersbui over Brussel besliste daar echter anders over. De piste stond blank en daardoor besliste de jury om de 200 m uit te stellen naar zondag.
In de rechtstreekse finale van de 200 m zagen we vier RCT’ers passeren. In een spannende strijd won Franne Flossy haar 200 m reeks in een knappe tijd van 25”39.
Bij de mannen zagen we Andreas Roofthooft, Stan Servaes en Dries Lehaen aan de start van de 200 m. Andreas snelde naar een nieuw persoonlijk record van maar liefst 21”81, wat goed was voor een fantastische 5e plaats op het BK! Proficiat!
In een andere reeks 200 m zagen we junioren Stan en Dries alles geven. Dries klokte af in een mooie tijd van 22”65 en Stan snelde naar een nieuw persoonlijk record van 22”31. Jammer genoeg was er wel net te veel rugwind.

Franne, Stan en Andreas liepen ook nog eerder die dag de 100 m. Franne liep naar een tijd van 12”83, Stan klokte af op een tijd van 11”31 en Andreas snelde naar een fantastische tijd van 11”04, een heuse verbetering van zijn persoonlijk record!
Ook cadet Tinne Vertongen zagen we aan de start van de 100 m. Geselecteerd geraken op een BK AC als cadet is al een hele prestatie, maar dan nog de 100 m lopen in een tijd van 12”63 is helemaal fantastisch! Proficiat!

Ook twee van onze werpers kwamen in actie dit weekend op het BK AC. Bij het kogelstoen zagen we Silke Rabau de kogel 10m12 werpen. Daarmee werd ze knap 10e.
Het hamerslingeren werd in Kessel-Lo georganiseerd. Daar zorgde Evelyne Claes met een knappe worp van 44m70 voor een mooie zevende plaats!

Een dikke proficiat aan alle atleten voor hun mooie prestaties! Indien u nog foto’s heeft die gepubliceerd mogen worden, dan mogen die altijd worden doorgestuurd naar rct.communicatie@gmail.com! 

Op de facebookpagina van de Vlaamse atletiekliga staan van de verschillende reeksen ook filmpjes die je kan bekijken. Je kan de filmpjes hier vinden.

Sluit Menu