BK meerkamp, Deinze, 26-27/09/2020

BK meerkamp, Deinze, 26-27/09/2020

Twee Tiense cadetten zakten het weekend van 26 en 27 september af naar Deinze, voor het Belgisch kampioenschap meerkamp.
Regen, wind en koude moesten beide atleten trotseren in hun strijd voor een mooi resultaat op dit BK.Laure Mondelaers startte zaterdag met de 80m horden, met een persoonlijk record (11″95) en een 4de plaats.
Een half uurtje later moesten de cadetten meisjes aantreden in het hoogspringen.
Veel regen en wind maakten het moeilijk, maar Laure evenaarde bijna haar persoonlijk record en sprong met 1m54 m naar een 2de plaats.
Als laatste discipline van de eerste dag stond voor Laure kogelstoten op het programma. Met een worp van 10m98 en een derde plaats kon Laure de eerste dag afsluiten als leider in het klassement.

Op het moment dat de meisjes hun laatste proef van dag één afwerkten, startten de cadetten jongens met hun achtkamp.
Rune Ginkels was één van de 18 deelnemers en liep zijn 100m in een tijd van 12″44.
Daarna moesten de jongens zich klaarmaken voor het verspringen. Met een sprong van 5m59 kon Rune twee plaatsen stijgen in de tussenstand.
De derde discipline was kogelstoten. Het was nog koud en winderig en de regen viel met bakken uit de lucht. Gevoelloze tenen en vingers weerhielden Rune van een goede prestatie, maar hij bleef wel op de 9de plaats parkeren in de stand.
Gelukkig waren de weergoden de jongens wel goed gezind bij het polsstokspringen en kwam de zon er zelf een klein beetje door. Rune slaagde erin het polsstokspringen te winnen met een sprong over 4m00.
Hij sloot de eerste dag af op een 6de plaats.

Dag twee begon op dezelfde manier als de eerste, met regen en wind, maar de regen zou in de loop van de voormiddag stoppen.
Deze keer was het Rune die als eerste de baan op moest voor 100m horden. Met een tijd van 14″90 verbeterde hij zijn PR met meer dan 1 seconde.
Zijn tweede discipline van de dag was het hoogspringen. Hij verbeterde tijdens deze wedstrijd het clubrecord met een sprong over 1m80.
Een gedeelde eerste plaats in deze discipline zorgde ervoor dat Rune opklom naar de 3de plaats in de stand.
Met een verbetering van zijn PR met bijna 3 meter in het speerwerpen kon hij zelfs opschuiven naar de 2de plaats en kon hij zich concentreren op de afsluitende 1000m.

Vlak voor de middag was Laure ook gestart met haar tweede dag en sprong ze 5m21 ver.
Tijdens het speerwerpen haalde Laure uit met een worp van 34m44, een nieuw clubrecord.
Met een klein hartje en veel zenuwen begon Laure aan de gevreesde 800m. Laure kon spijtig genoeg haar voorsprong niet verdedigen en werd uiteindelijk 4de in de algemene rangschikking.
Als eerstejaars cadet is dit echter een hele knappe prestatie en zij zal volgend jaar zeker opnieuw haar kans gaan om een beter resultaat neer te zetten.

Ook voor Rune was het wat rekenen voor de start van de 1000m. Met enkele tegenstanders die een PR onder de 3 minuten hadden op de 1000m moest hij zich sterk verdedigen.
Maar hij controleerde zijn wedstrijd goed en kon de aanvallen counteren. Rune liep een knap persoonlijk record van 3’00″63 en kon als 2de in de eindstand mee op podium!

Een meer dan geslaagd BK voor Laure en Rune, die bovendien allebei een sterk clubrecord neerzetten op de zeskamp en de achtkamp!
Dikke proficiat aan beide atleten!

Sluit Menu