Kampioenschap van Vlaanderen Indoor 2023

Kampioenschap van Vlaanderen Indoor 2023

Na een zeer geslaagd provinciaal kampioenschap waren 10 RCT atleten geselecteerd om deel te nemen aan het kampioenschap van Vlaanderen. En ze deden het opnieuw schitterend.

Ella Klaarenbeek (schol) had de zware taak om in de ochtend de spits af te bijten. Ondanks de zenuwen nam ze een geweldige start en werd bekroond met een nieuw PR van 8’52.

Hierna moest Max Schymkowitz (cad) aan de slag op dezelfde afstand. Zijn verwachtingen waren heel hoog gespannen en dus was hij een beetje ontgoocheld met zijn 8’05, nochtans zijn 2e beste tijd ooit. Maar … dat stimuleerde hem wel om een fantastische verspringwedstrijd neer te zetten. Hij verpulverde zijn 2 weken oude PR tot 5m54. Jammer genoeg betekende dit een 4e plaats waarmee hij dus net naast het podium eindigde. Revanche op het BK?

Ondertussen liep Laure Mondelaers (schol) naar een heel knappe 9’19 op de 60mh. Dit betekende niet alleen een 5e plaats en kwalificatie voor de finale maar ook een nieuw PR. In de finale kwam ze spijtig ten val maar gelukkig zonder al te veel erg. Ze kon dus toch zonder problemen deelnemen aan het kogelstoten. Hier werd ze knap 5e met een worp van 12m73.

Ondertussen was ook Thies Flamez (cad) aan zijn wedstrijd polstokspringen begonnen. Hij was terecht met hoge verwachtingen naar Gent afgezakt maar hij mist nog wat consistentie in zijn sprongen. Met een sprong van 3m10, ruim boven de lat, werd hij 5e met eenzelfde hoogte als de 3e. Hij had een paar ongeldige sprongen wat hem de medaille kostte. Maar … herkansing op het BK meerkampen!

Op de 800m vocht Yade Coeckelberghs (cad) een geweldige strijd uit. Ze liep een heel verstandige wedstrijd, kwam op kousenvoeten aansluiten bij de kop van de wedstrijd en had tot bij het uitkomen van de laatste bocht zicht op reekswinst. Met haar tijd van 2:34’84 deed ze bijna 8 sec beter dan tijdens het PK.
Alvorens het vrouwelijk sprintgeweld de baan op moest, ging Bruno Vande Velde (schol) op zoek naar een nieuw PR op de 400m, 1 van de zwaarste onderdelen. Hij deed dit voortreffelijk en zijn 57’53 betekende ook de verbetering van zijn PR waar hij zo op hoopte.

En dan was het, na Ella op de 60m, aan de andere meisjes om hun snelle benen te tonen op de 200m. Niet minder dan 4 van hen waren geselecteerd.

Als 1e moest Norah Lubula (cad) aan de bak. Ze liep een mooie gecontroleerde wedstrijd en dat leverde een tijd van 29’34 op. Vervolgens mochten Hanne Coen (cad) en Gloria Bauwens (cad) het uitvechten in een onderlinge strijd. Hanne was duidelijk in vorm en haar 28’11 was maar een fractie boven haar PR. In haar zog liep Gloria naar een mooie 28’68 waarmee ze bewees dat haar prestatie op het PK echt te wijten was dat ze net hersteld was van ziekte.

Bij de scholieren moest Lisa Lubula de RCT eer hoog houden. En of ze dat deed. Wegens recente blessures was er een beetje twijfel of de hamstring het zou houden maar daar was tijdens de wedstrijd niets van te merken. Ze liep solo naar een nieuw PR van 27’80.

Dikke proficiat aan alle atleten!
Jullie hebben de RCT-kleuren weer geweldig verdedigd!

Sluit Menu