KvV indoor Cad/Schol in Gent, 20/01/2019

KvV indoor Cad/Schol in Gent, 20/01/2019

Op zondag 20 januari kwamen 6 cadetten en scholieren van RCT Atletiek in actie tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen indoor in de Topsporthal in Gent.

De polsstokspringers mochten traditiegetrouw het Vlaams kampioenschap openen. Lore De Taeye en Charlotte Vanlangenaker waren de cadetten van Tienen die meestreden voor de medailles. Lore kon haar persoonlijk record van 2,70 m evenaren. Daarmee werd ze 4de en miste ze net een podiumplaats. Dé uitgesproken favoriete bij de cadetten, Charlotte, stelde niet teleur en vestigde een nationaal record! Ze ging bij haar derde poging over 3,61 m. Ze herhaalde dat huzarenstukje meteen op 3,65 m en doet zo 5 cm beter dan het vorige Belgische record. Later in het seizoen volgen zeker en vast nog nieuwe recordpogingen. Later op de dag stootte ze bij het kogelstoten zichzelf naar een tweede Vlaamse titel. Met 14,16 m verbeterde ze niet enkel haar persoonlijk record met bijna een meter, maar komt ze ook op de vijfde plaats van de ranglijst aller tijden terecht. Lore De Taeye nam ook deel aan het kogelstoten en stootte de kogel 9,22 m ver; daarmee werd ze 10de.

Om 9u30 startte ook het hoogspringen voor de cadetten jongens. Rune Ginkels was wat onder de indruk van alle grote tegenstanders, maar kon toch enkele knappe sprongen laten zien als eerstejaars cadet. Met 1,58 m werd hij 9de. Vlak na de middag kwam Rune in actie bij het polsstokspringen. Daar de hoogtes van de lat telkens met 20 cm naar omhoog gingen, was het belangrijk om zo weinig mogelijk pogingen te doen op iedere hoogte. Rune had 2 pogingen nodig op een hoogte van 2,90 m en werd met die hoogte knap 3de. De 2de sprong eveneens 2,90 m, maar had één poging minder nodig dan Rune.

Bij de scholieren meisjes namen Maayke en Tannekin Vranckx deel aan het polsstokspringen. Tannekin evenaarde haar persoonlijk record en sprong 3,15 m. Deze prestatie werd beloond met een bronzen medaille. Haar zus, Maayke, lukte een sprong over 3,50 m, waarmee ze haar persoonlijk record met 5 cm verbeterde. Maayke werd met deze sprong Vlaams kampioen bij de scholieren meisjes. Maayke had zich ook ingeschreven voor de 200 m en snelde naar een tijd van 27.52 in de eerste reeks van 6 reeksen.

De laatste RCT atleet die in actie kwam was, Jules Vanlangenaker. Als favoriet bij het polsstokspringen bij de scholieren jongens kon hij net als zijn zus die favorietenrol waarmaken. Hij verbeterde zich tot 4,75 m en scherpte daarmee met 5 cm het wedstrijdrecord aan bij de scholieren, dat sinds 2016 stond.

Op het einde van de dag kon RCT Atletiek terugblikken op een geslaagd kampioenschap. 4 Vlaamse titels en 2 bronzen medailles is een schitterend resultaat.

De club wenst alle atleten dan ook een dikke proficiat!

 

Sluit Menu