PK Indoor Gent 2023

Op zaterdag 7 januari zakte een grote delegatie van RCT af naar de Gentse Topsporthal om tijdens het PK indoor onze club te vertegenwoordigen. En het werd een waar RCT feest!

Met 4 provinciale titels, 6 zilveren medailles en bovendien nog een resem aan finaleplaatsen mag dit PK zeker en vast een succes genoemd worden voor RCT.
Ere wie ere toekomt dus we beginnen het overzicht met onze kersverse kampioenen en medaillewinnaars.

De 1e titel kwam op naam van juniore Olivia Vanheusden. Bij het polsstokspringen ging Olivia over 3m wat haar meteen de provinciale titel opleverde. Zelf had ze gehoopt nog iets hoger te springen had ze over andere stokken kunnen beschikken.

Bij de scholieren meisjes was Laure Mondelaers met hoge verwachtingen naar Gent gekomen en ze heeft die met glans ingelost. Nadat ze recentelijk het clubrecord kogelstoten al verbeterd had, verpulverde ze het nogmaals. Het record staat nu op 13m35 en was uiteraard goed voor goud. Ook op de 60m horden liep ze naar een geweldige 9’29, meteen goed voor de zilveren medaille.

Wout Reniers is niet alleen een top jeugdtrainer maar ook een hele goede polsstokspringer. Met een sprong van 3m70 mag hij zich ook provinciaal kampioen noemen.
Op de 800m cadetten meisjes toonde Yade Coeckelberghs haar talent. Met 2:41’09 werd ze knap provinciaal kampioene.

Bij de cadetten jongens begon Max Schymkowitz zijn drukke dag met de reeksen 60m. Zijn 7’96 was niet alleen een persoonlijk record maar ook ruim voldoende om naar de finale door te stoten. In de finale werd hij mooi 7e met 8’00. Vervolgens moest hij onmiddellijk aan de slag in het verspringen. Bij zijn 1e sprong landde hij na 5m26 in het zand wat hem de zilveren medaille opleverde. Nadien sloeg de vermoeidheid toe maar toch mochten ook de overige sprongen gezien worden.

Bij de cadetten meisjes is Sterre Torbeyns heel sterk aan het seizoen begonnen. Dit resulteerde in een tijd van 1:03’50 op de 400m en een welverdiende zilveren medaille.
Het kogelstoten scholieren meisjes werd een compleet Tiens succes want Leen werd mooi 2e met een worp van 9m94.

Ook bij de juniores dames viel er een 2e medaille te noteren. Britt Aerts liep een hele mooie wedstrijd en haar 2:27’99 leverde haar een 2e plaats en dus zilveren medaille op.

Eén van de vaste waarden bij de senioren mannen is Andreas Roofthooft en ook op dit kampioenschap ontgoochelde hij niet. Hij begon aan zijn druk programma met een sterke 7’36 in de reeksen 60m. In de finale ging het nog sneller. Met 7’30 eindigde hij 6e in een zeer sterk bezette finale. Vervolgens moest hij nog aan de slag op de 200m. Hij leverde een mooi duel met Senne Segers en zijn 22’71 was ruim voldoende voor de zilveren medaille.

Cadetten

Bij de cadetten meisjes kunnen we altijd rekenen op de tweeling Gloria en Malena Bauwens. Ondanks het feit dat ze recent heel ziek waren, stonden ze toch aan de start om onze kleuren te verdedigen. Chapeau! Op de 60m liep Gloria (8’83) net iets sneller dan Malena (8’86). Ondanks wat twijfels verschenen ze beiden toch ook aan de start van de 200m. Ze liepen allebei een zeer verdienstelijke wedstrijd. Gloria finishte in 29’51 en Malena in 29’84.

Een nieuwkomer bij de cadetten meisjes is Liese Bruyninckx. Ze begon met een hele mooie 9’12 op de 60m. Op de 200m had ze pech. Vanuit baan 4 staan de startblokken redelijk schuin en dat is iets wat natuurlijk niet getraind kan worden bij ons. Jammer genoeg schoof haar voet naar beneden in de startblokken waardoor ze gediskwalificeerd werd.
Eloise Tuyls en Anouk Leemans begonnen samen aan het kogelstoten. De kogel van Eloise landde na 6m63, Anouk haalde 6m09. Ze hadden vooral veel plezier samen. Maar voor Eloise was het kampioenschap nog niet gedaan. Ze liep na haar wedstrijd kogelstoten ook nog eens een knappe 12’45 op de 60m horden.

Scholieren

Bij de scholieren meisjes was Ella Klarenbeek onze vertegenwoordigster op de 60m. En ook zij leverde een knappe prestatie. Haar 8’57 was goed voor een 12e plaats op 33 deelnemers!

Lotte Soetaerts kwam op de 200m aan de start maar had last van een blessure. Dat was ook zichtbaar maar toch liep ze de wedstrijd uit in 32’56. Vervolgens ging ze, tegen beter weten en negatief advies in, toch aan de slag in het verspringen met als beste sprong 3m91.
Bij de jongens liep Bruno Vande Velde naar een mooie 57’85 op de 400m.

Junioren

Bij de juniores verscheen Yarne Ulens aan de start van de 60m en 200m. Bij zijn 1e deelname aan een PK liep hij 8’18 op de 60m in de reeksen en 8’25 in de finale. Op de 200m haalde hij een mooie 27’23. Hij was zelf niet helemaal tevreden want hij heeft nog heel wat verbeterpunten. Dus dat belooft voor de toekomst.

Senioren

Bij de senioren dames kunnen we steeds rekenen op Franne en Stien Flossy.
In de reeksen 60m liep Franne al 8’28 maar in de finale deed ze nog beter met 8’22. Jammer genoeg leverde haar dit een 4e plaats op dus net geen podium. En ook op de 200m viel ze net buiten de prijzen. Met 26’91 kwam ze slechts 12 honderdste van een seconde te kort voor een 3e plaats.

Een 4e plaats bleek een vloek te zijn voor de zusjes Flossy. Ook Stien strandde jammer genoeg op die plaats met een tijd van1:01’67 op de 400m.

Simon Van Hemelryck had bij het polsstokspringen een mindere dag en slaagde er niet in om over zijn aanvangshoogte te springen. Maar we weten allemaal wat hij in petto heeft.

Een andere jeugdtrainer die vandaag als atleet aan de start kwam, was Kobe Vanhellemont. Hij liep 53’30 op de 400m wat hem een mooie 4e plaats opleverde. Jammer dat ook hij net naast het podium viel maar chapeau na een lange dag wachten in de tribunes.

Masters

Onze vaandeldraagster bij de masters is ongetwijfeld Ruth Sonck. En die titel heeft ze weer alle eer aangedaan. Ze verpulverde het clubrecord W35 en masters AC. Haar 2:34’30 op de 800m mag echt als een topprestatie beschouwd worden.