Maatregelen m.b.t. het Coronavirus – update 01/08/2020

Maatregelen m.b.t. het Coronavirus – update 01/08/2020

Vanaf 1 juli 2020 wordt er terug in grotere groepen van max. 50 personen getraind op de atletiekpiste van het Houtemveld, en dit op de normale trainingsuren. De indoor sportinfrastructuur, cafetaria, kleedkamers en toiletten in sporthal 1 blijven voorlopig wel gesloten, en dit – volgens de laatste berichten – nog steeds t.e.m. 31 augustus 2020. Meer informatie vind je op de website van stad Tienen.

Na uitgebreid overleg met de burgemeester en de schepen van sport is onze voorzitter Kirsten er wel in geslaagd om te bekomen dat we toegang hebben tot de sanitaire blok aan de zuidkant van de atletiekpiste. Zodoende kunnen we gebruik maken van één toilet voor de mannen, één toilet voor de vrouwen, en stromend water. De kleedkamers mogen NIET gebruikt worden! Aan het gebruik van deze toiletten zijn strikte regels verbonden. De trainers zullen hun atleten op de hoogte brengen van deze regels bij de eerstvolgende training.

De VAL zal ook de atletiekcompetitie terug opstarten vanaf 1 augustus 2020, zij het onder zeer strikte voorwaarden (voorinschrijvingen, beperkt aantal proeven, beperkt aantal atleten, max. aantal toeschouwers, etc.). Heel wat wedstrijden na 1 augustus zijn echter al geannuleerd door de organiserende clubs. De nieuwe wedstrijdkalender is beschikbaar op de website van de VAL.

Het clubbestuur heeft na intern overleg ook beslist om de werpersvijfkamp van zaterdag 3 oktober 2020 af te lassen.

Op woensdag 29 juli traden een reeks van extra maatregelen tegen het coronavirus in werking. Voor onze trainingen heeft dat gelukkig weinig invloed: deze kunnen door blijven gaan zoals voorheen.
Toch willen we jullie nogmaals wijzen op een paar belangrijke veiligheidsmaatregelen. Deze zijn samengevat in ‘10 coronaregels‘ waaraan atleten, trainers en ouders zich dienen te houden.

Wij houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Het clubbestuur van RCT Atletiek

Sluit Menu