Maatregelen m.b.t. het Coronavirus – update 24/05/2020

Maatregelen m.b.t. het Coronavirus – update 24/05/2020

Naar aanleiding van de ontwikkelingen omtrent het Coronavirus in Vlaanderen, neemt het clubbestuur de voorzorgsmaatregel om alle reguliere groepstrainingen op te schorten tot en met zondag 31 mei 2020. Wij volgen hiermee de richtlijnen van de federale overheid, stad Tienen en de Vlaamse Atletiekliga (VAL).

Wel is het vanaf 18 mei 2020 terug mogelijk om met één groep van max. 20 personen te trainen op de atletiekpiste van het Houtemveld. Meer informatie hierover wordt door de trainer(s) aan hun atleten gecommuniceerd.

Op de website van de VAL staat een Q&A op de pagina ‘Corona & atletiek’. Hier worden alle vragen (en antwoorden) gebundeld die van verschillende clubs binnenkomen bij de VAL. De nieuwe vragen en antwoorden worden regelmatig toegevoegd en kan je herkennen aan de aangepaste kleur.

De VAL heeft ook beslist om alle atletiekwedstrijden op de piste en op de weg af te lassen t.e.m. 31 juli 2020. Als gevolg van deze beslissing zullen onze open meeting van zaterdag 16 mei 2020 en onze jeugdmeeting van maandag 1 juni 2020 niet plaatsvinden. Meer info vind je hier: http://www.atletiek.be/nieuws/corona-update-de-vlaamse-atletiekliga-annuleert-alle-vlaamse-wedstrijden-tot-en-met-31-juli.

Stad Tienen meldt ook dat alle gebouwen op sportcentrum Houtemveld t.e.m. 31 mei 2020 gesloten blijven, en dat het ten stelligste verboden is om de gebouwen te betreden.

Wat de verplaatsing van thuis naar de atletiekpiste betreft, is het toegelaten om met de wagen te komen. Hou op de parking van het Houtemveld aub wel rekening met de Coronamaatregelen omtrent social distance.

Wij houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Het clubbestuur van RCT Atletiek

Sluit Menu