BK 10 km op de weg, Lokeren, 11/10/2020

BK 10 km op de weg, Lokeren, 11/10/2020

Traditiegetrouw vindt het BK 10 km op de weg plaats tijdens het eerste weekend van augustus in Lokeren. Het coronavirus besliste daar dit jaar echter anders over. Afgelopen zondag kreeg de stad in het Waasland een tweede kans én hoe: met een sterker deelnemersveld dan ooit beloofde het één van de sterkste en snelste BK’s op de weg in jaren te worden.

Een recordaantal atleten verscheen aan de start, waaronder enkele RCT’ers van de fond groep. Coronagewijs ging de wedstrijd gepaard met de nodige maatregelen. Per wedstrijd, of per wave, namen telkens 200 à 250 atleten deel.

Aan de start van de eerste wedstrijd stond Lowie Steenwegen. De master 55+ is in volle voorbereiding voor de marathon in Sint-Gillis-Waas op 25 oktober. Zijn goede vorm bewees hij in Lokeren door af te klokken in 37’28”, goed voor een 2e plaats!

Vervolgens mochten de dames hun snelle benen testen. Voor Katrien Vandevelde was het alweer bijna 2 jaar geleden dat ze aan de start van een kampioenschap stond. Na haar bevalling in oktober vorig jaar hervatte ze al gauw haar trainingen met slechts 1 doel: de marathon van Amsterdam. Het coronavirus gooide echter roet in het eten. Dat weerhield de jonge mama niet om stevig door te trainen voor het BK 10 km op de baan. Na een zeer constante wedstrijd finishte ze in een sterke 38’22”. Al valt er nog meer winst te boeken volgens haar trainer.

Bij de masters 35+ verschenen er 2 RCT’ers aan de start: Bert Mensaert en Stijn Van Den Eynde. Bert haspelde zijn wedstrijd af in een fenomenale 32’29”, goed voor een nieuw PR. De toekomstige papa verkeert in bloedvorm! Stijn tenslotte stond aan de start zonder veel verwachtingen. Maar ook hij bewees zijn goede conditie en zette een tijd neer van 39’16”.

 

Sluit Menu