BK Marathon Eindhoven

BK Marathon Eindhoven

Op zondag 9 oktober 2022 vond het Bk en Vlaams kampioenschap marathon plaats in Eindhoven. Drie atleten van RCT hebben deelgenomen met zeer mooie resultaten.
Bert Mensaert heeft zijn puike prestatie van vorig jaar bevestigd. Door een verdwenen glucosegelletje, normaal bevestigd aan zijn drankfles, verloor Bert mogelijk een persoonlijk record maar zijn tijd mag nog altijd gezien worden, 2u30’53”. Met deze tijd werd Bert 3de Belg bij de M35 en ook derde op het Vlaams kampioenschap.
Katrien Vandevelde heeft haar persoonlijk record verpulverd met liefst 14 minuten en ook de magische grens van 3 uur doorbroken. Haar nieuw PR: 2u59’16”. Ze werd daarmee 8ste AC en stond op de 3de plaats bij de senioren. Katrien heeft een jaar niet kunnen lopen en we hebben van nul moeten opbouwen naar deze prestatie.
Lowie Steenwegen is met zijn 59 jaar de ouderdomsdeken van de groep en heeft de marathon in 3u00’48” gelopen. Hij viel juist naast het podium maar een 4 plaats is zeer mooi. Volgend jaar wordt Lowie 60 jaar en maakt hij de overstap van M55 naar M60 en zit een podium plaats er zeker in.

Sluit Menu