PK jeugd, Tienen 29/06/2019

PK jeugd, Tienen 29/06/2019

Met tropische temperaturen van 34 °C was het bakken en braden. Toch zakten afgelopen zaterdag heel wat atleten af naar het Houtemveld voor het Provinciaal Kampioenschap Jeugd.

73 Tiense prestaties werden er opgetekend. De meest opvallende kwamen van miniemen Laure Mondelaers, Ylio Philtjens en Siemon Francart.

In de zandbak liet Laure een mooie sprong opmeten van maar liefst 5m10. Later op de dag versloeg ze opnieuw haar tegenstand door af te klokken in 9”71 op de 60m horden. Bij het polsstokspringen bevestigde Ylio zijn goede vorm met een sprong van 3m52. Ook Siemon had duidelijk geen last van de warmte en zorgde voor het hoogtepunt van de dag. De eerstejaarsminiem wierp zijn discus 36m01 ver, goed voor een beste Belgische jaarprestatie!

Verder behaalden ook miniemen Simen Van Uytsel, Lisa Lubula en Jolien Hoylaerts een provinciale titel binnen. Simen won het hoogspringen met 1m45, een nieuw PR voor hem. Lisa overwon iedereen op de 150 m na een lange inactiviteit en Jolien werd provinciaal kampioen bij het hoogspringen.

Bij de pupillen meisjes werd Malena Bauwens provinciaal kampioen bij de 60 m horden in een tijd van 11″04, waarbij ze haar PR met een halve seconde verbrak.

Bij de pupillen jongens ten slotte mochten Senne Vertongen en Thies Flamez tot tweemaal toe plaatsnemen op het hoogste schavotje. Zo blonk Senne uit in de werpnummers: in het discuswerpen haalde hij het met een worp van 22m43. En in het kogelstoten was hij de beste met 9m61. Thies sprong als enige over 1m30 en de 60m horden schreef hij op zijn naam met een tijd van 10”87.

De volledige uitslag kan geraadpleegd worden op onze website onder ‘Agenda’-‘Wedstrijden’. Bedankt aan Dieter Bauwens voor de prachtige foto’s! Meer foto’s kan je vinden op onze facebookpagina en instagrampagina.

 

Sluit Menu