Brons voor Thies op het KvV Meerkamp Cad

Brons voor Thies op het KvV Meerkamp Cad

Bronzen medaille voor Thies Flamezcop het Kampioenschap van Vlaanderen meerkampen!

Op 11 en 12 februari vonden de Belgische kampioenschappen meerkampen plaats in Louvain-la-Neuve. Deze wedstrijd telde eveneens als Kampioenschap van Vlaanderen. We hadden slechts 1 vertegenwoordiger, Thies Flamez, bij de cadetten jongens maar hij heeft onze club met verve vertegenwoordigd. Na 2 dagen strijd behaalde hij een mooie bronzen medaille op het Vlaams kampioenschap. Dit betekende tevens een 7e plaats op het Belgisch kampioenschap.

Thies moest zaterdag al heel vroeg aan de slag in het verspringen. Net als 2 weken voordien had hij problemen met de aanloop. Ondanks meer dan 20cm verlies bij de afsprong, belandde hij na 5m25 in het zand. Toch een veelbelovende start van zijn 6-kamp.

Hierna mocht hij naar de kogelstand. Deze proef had hij al geruime tijd niet meer geoefend dus was het moeilijk in te schatten hoever hij de kogel kon gooien. Maar hij ontgoochelde niet en met 10m39 zette hij een knappe prestatie neer.

3e en laatste proef van de 1e dag was het polsstokspringen. Hier waren de verwachtingen wel hoog gespannen en zijn trainer Steffen was speciaal gekomen om hem te coachen. Hij klaarde gemakkelijk elke hoogte tot 3m20 bij zijn 1e poging. Maar bij 3m30, wat een verbetering van zijn PR zou zijn, liep het fout. Bij zijn 3e poging had hij zeker de hoogte en een fractie van een seconde dachten we zelfs dat hij de klus geklaard had. Maar … de lat kwam jammer genoeg toch naar beneden. Maar 5m20 was zeker een goed resultaat en betekende ook dat hij in de running bleef voor een Vlaamse podiumplaats.

Op zondag stond de 60mh als 1e proef geprogrammeerd. Tijdens de opwarming nog moeten wisselen in de startblokken om op de 1e horde goed uit te komen dus was het bang afwachten of hij een goede start kon nemen. Maar die angst was voor niks nodig. Thies vloog naar 8’98 wat een verpulvering van zijn PR betekende en tevens een nieuw clubrecord.

Nu begon zelfs mama Nele in een podiumplaats te geloven.

Voorlaatste proef was het hoogspringen. Ook Kobe was speciaal naar Louvain-la-Neuve gekomen om zijn pupil te helpen. En dat wierp ook zijn vruchten af. Met 1m55 hield hij de schade ten opzichte van zijn concurrenten beperkt.

De afsluitende 1000m beloofde een thriller te worden. Tactiek werd besproken en Thies was helemaal klaar om zijn 3e plaats te verdedigen. En of hij dat deed. Prachtige wedstrijd gelopen, heel tactisch en goed ingedeeld met als eindresultaat 3’14”86.

Dit leverde hem een eindtotaal op van 3212 punten, goed voor een stevige 3e plaats op het Kampioenschap van Vlaanderen.

Hele dikke proficiat Thies!

Sluit Menu