BK Cadetten en Scholieren, Lier, 11-12/09/21

BK Cadetten en Scholieren, Lier, 11-12/09/21

In het weekend van 11 en 12 september vond in Lier het Belgisch Kampioenschap voor cadetten en scholieren plaats. 7 RCT’ers waren geselecteerd voor dit kampioenschap.

We begonnen zaterdag de dag al vroeg met een eerste gouden medaille! Dit voor cadet Laure Mondelaers die de kogel maar liefst 12m82 ver stootte, goed voor een nieuw persoonlijk record!
Daar bleef het echter niet bij. Ook scholier Tinne Vertongen haalde een gouden medaille binnen met een duidelijke overwinning op de 200 m in een tijd van 24″59!
Rune Ginkels werd bij de scholieren jongens knap 4e bij het polsstokspringen met een sprong over 4m10.
Voor scholier Ruben Torfs was het zijn eerste deelname aan een Belgisch kampioenschap. Hij liep de 100 m in een mooie tijd van 11″89. Ten slotte kwam ook Jolien Hoylaerts in actie op zaterdag bij het hoogspringen.  Met een sprong over 1m50 werd zij knap zevende.

Zondag werd deze succesreeks gewoon verdergezet. Na haar gouden medaille op zaterdag, scoorde Tinne ook een zilveren medaille, ditmaal op de 100 m in een tijd van 12″10.
Scholier Lore De Taeye sleepte dan weer een bronzen medaille in de wacht op het polsstokspringen met een sprong over 3m00.
Ook Rune slaagde erin om de top 3 binnen te geraken en een bronzen medaille in de wacht te slepen. Hij sprong maar liefst 1 m91 hoog, goed voor een nieuw persoonlijk record en evenaring van het clubrecord!
Ten slotte kwam ook cadet Ella Klarenbeek in actie, voor het eerst op een Belgisch Kampioenschap. Haar lukte een mooie tijd van 13″67 op de 100m.

Dikke proficiat aan alle atleten en trainers!

Sluit Menu