BK Aflossingen, Moeskroen, 19/09/2020

Op zaterdag 19 september vond in Moeskroen het Belgisch Kampioenschap Aflossingen plaats. Onze club werd goed vertegenwoordigd door een 4x 100 m ploeg en een 4x 200 m ploeg, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Ook de 4×400 m ploeg bij de mannen tekende present.

“Twee keer finale lopen, zowel bij de 4 x 100 m, als bij de 4 x 200 m. Dat is de deal. Zo niet, lopen jullie allemaal deze winter een cross”, aldus trainers Kris Flossy en Patrick Pierlé. Genoeg motivatie dus voor onze spurtploegen om nog één keer dit seizoen alles te geven. Het werd uiteindelijk veel beter dan ze hadden gehoopt.

De vrouwen, met Tinne Vertongen, Lise Morren, Maayke Vranckx en Franne Flossy,  liepen in de reeksen 4x 100 m een heel sterke 48″93, goed voor een voorlopige derde plaats. In de finale deden ze er nog een schepje bovenop: ze klokten af in een fantastische 48″26, goed voor een tweede plaats en dus een zilveren medaille!
Ook de mannen, met Brecht Verstappen, Kobe Vanhellemont, Dries Lehaen en Stan Servaes liepen een heel goede 4 x 100 m reeks. Met een tijd van 43″10 plaatsen ook zij zich vlot voor de finale met een voorlopige vierde plaats. In de finale liepen ze de longen uit hun lijf en vochten ze tot de laatste meter voor die bronzen medaille. Dat is net niet gelukt, maar ze werden wel knap vierde van België met een tijd van maar liefst 42″68, goed voor een verbetering van het clubrecord 4 x 100 m AC!

Ook de 4 x 400 m ploeg bij de mannen trok naar het verre Moeskroen. Kenny Deflem, Sam Giedts, Gijsbrecht Huts en Gerbrand Huts klokten af na 3’25” rond, goed voor een achtste plaats in totaal.

Onze spurters kwamen ook nog in actie op de 4 x 200 m. De vrouwenploeg, met Tinne Vertongen, Lise Morren, Stien Flossy en Franne Flossy liepen in de reeksen naar een tijd van 1’43″31, goed voor een voorlopige tweede plaats! Deze plaats konden ze later – letterlijk – verzilveren door in een spannende finale als tweede af te klokken in een tijd van 1’43″67. De tweede zilveren medaille was binnen voor de dames!
Ook de mannen kwamen nog in actie op de 4 x 200 m. Ruben Janssens, Kobe Vanhellemont, Dries Lehaen en Stan Servaes wonnen hun reeks in een tijd van 1’30″01, waardoor ze later op de dag ook de finale konden lopen. Deze finale werd een ware titanenstrijd: Ruben, Kobe, Dries en Stan klokten af in een fantastische tijd van 1’29″74, op een zucht van amper 16 honderdsten van de bronzen medaille. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer onze mannen ook op het podium zullen staan!

Conclusie: twee zilveren medailles, drie top 8 plaatsen, een nieuw clubrecord en – vooral – geen cross moeten lopen deze winter. Een fantastische dag voor onze spurters! Een dikke proficiat aan alle atleten en trainers!