PK Jeugd, Gooik, 18/09/2021

Onze jeugdatleten trokken het voorbije weekend naar Gooik om deel te nemen aan het individueel provinciaal kampioenschap.
Aan zon geen gebrek, aan schaduw des te meer, maar dat deed allemaal niets af van de vele mooie prestaties die onze pupillen en miniemen leverden!

Bij de pupillen vochten Aron en Siemon een onderonsje uit voor plaats 1 en 2 bij het hoogspringen. Aron trok daarbij aan het langste eind, of beter het hoogste!
Siemon greep jammer genoeg ook naast de eerste plaats bij het verspringen, maar versierde dus daar ook een mooie zilveren medaille.
Aron won ook nog eens de 60m horden en greep daarmee zijn 2e eerste plaats van de dag. Sterk van onze eerstejaars-atleet!
Nog bij de pupillen haalde Elias de titel binnen bij het discuswerpen en won hij ook een zilveren medaille bij het hockeybalwerpen. Knap gedaan!
Tenslotte haalde Jules bij de pupillen brons bij het kogelstoten en kon hij dus ook mee het podium op.

Bij de miniemen waren er 2 mooie titels voor Thies bij de 80m horden en bij het speerwerpen.
Thies zit samen met zijn titel bij de meerkamp en bij het polsstokspringen daarmee aan 4 provinciale titels dit seizoen!
Dat zien we niet dikwijls gebeuren! Sterk Thies!

Marit haalde een mooie bronzen medaille bij het kogelstoten, en ook Hanne en Malena haalden brons op respectievelijk de 80m sprint en de goed bezette 60m horden.
Hanne werd op diezelfde hordenwedstrijd 2e en kwam dus ook nog met een zilveren medaille naar huis.
Spannender dan de horden werd het niet op dit PK, want plaats 2, 3, 4 en 5 zaten slechts enkele honderdsten van een seconde van elkaar!
Yade bracht met een mooie prestatie dan weer de titel mee naar huis bij het discuswerpen! Proficiat yade!
Tot slot versierde Gloria een zilveren medaille bij het verspringen.

Proficiat aan alle atleten met hun mooie prestaties en de vele titels die naar RCT-atleten gingen!
Dank ook aan de trainers voor de goede ondersteuning de voorbije weken om toe te werken naar dit PK.