WK indoor Masters Torun, Polen – 25 maart

WK indoor Masters Torun, Polen – 25 maart

WK indoor Masters – Torun, Polen – 25/03 – 01/04/2023

Na 4 jaar zonder sporten en met een minimale voorbereiding van 3 maanden ben ik zonder al te hoge verwachtingen op 25 maart naar het WK Masters in Polen vertrokken. Doel was finaleplaats en 9m bij het hinkstapspringen W55. Niet evident want we waren met 5 atleten waarvan de SBs heel dicht bij elkaar lagen.
Dinsdag echter opnieuw last van de achillespees dus afspraak gemaakt met de kine op woensdag, de dag voor mijn wedstrijd. Een redelijk pijnlijke behandeling en het plaatsen van kinesio-tape moesten het mogelijk maken om toch te kunnen springen.
Donderdag 30 maart was het dan zover. Om 10u vertrok ik te voet door de koude en de regen naar het stadion. Hierdoor was ik wel onmiddellijk goed wakker en waren de spieren geactiveerd.
In de warm-up area was het een drukte van jewelste. Achillespees begon opnieuw pijn te doen en ik moest dus noodgedwongen een paar pijnstillers nemen. Na een opwarming van 40min werden we om 11u30 in de callroom verwacht. Daar werden eerst de spikes, kledij en borstnummer gecontroleerd. Om 11u40 ging het dan richting springstand.
Bij het inspringen ging het redelijk goed dus dat gaf vertrouwen. Na de eerste 3 pogingen stond ik 8ste en mocht ik gelukkig door naar de finale voor 3 extra sprongen. En de 4 e was meteen een goede.
8m86 bezorgde me een mooie 6 e plaats en nieuw clubrecord. Mits een goede plank had de 9m er ingezeten. Maar het positieve is dat die afstand nu echt wel al haalbaar is. Mits blessurevrij te blijven, wordt dit het doel op het BK.
Bedankt aan iedereen voor alle steun en aanmoedigingen de voorbije maanden.

Sluit Menu