Trainingsgroep in de kijker – deel 3

RCT blikt terug op het voorbije seizoen. We spraken kort met alle trainers en keren nog eens terug naar de hoogtepunten voor hen in dit bizarre (atletiek)jaar. Ditmaal is het de beurt aan trainer Joeri.

Joeri, hoe heb jij als trainer afgelopen seizoen beleefd?

Voor mij als trainer was het moeilijk om bij de lockdown in het voorjaar het juiste trainingsritme aan te houden. Ik heb geopteerd om de basisconditie van mijn atleten te onderhouden. Begin juli, toen er terug zicht was op wedstrijden, hebben we een paar testtrainingen gedaan om te kijken waar er nog moest worden bijgeschaafd. Op deze manier heb ik hen kunnen klaarstomen voor de kampioenschappen waar ik zeer tevreden op kan terugblikken.

Zo kenden twee atleten van mijn groep een waar boerenjaar. Bert Torbeyns verraste tijdens het crossseizoen vriend en vijand met een zilveren medaille op het BK veldlopen in Brussel. Zijn tweede medaille haalde de master 45+ iets later op het BK indoor waar hij brons wist te veroveren op de 1500m. In de zomer viel het Vlaams kampioenschap voor masters weg waardoor Bert zijn titel niet kon verlengen. Gelukkig kreeg hij die kans wel tijdens het BK in Ninove waar hij koos voor de 5000m. Zowat de hele wedstrijd bleef hij in de kopgroep, maar 500m voor de finish liep hij weg van zijn tegenstand. Zijn verschroeiende versnelling leverde hem de Belgische titel op!

Ook Gerbrand Huts beleefde een topseizoen. De belofte maakte definitief de overstap naar de dubbele baanronde. En dat bleek niet zonder succes te zijn. Zo stelde hij maar liefst 3 keer zijn record scherper. Op het BK alle categorieën won hij zijn reeks in een nieuw PR van 1’50”92. In de finale werd hij knap 5 e . Een week later liep hij een nieuw record (1’50”29) en nog een week later wint hij de B-reeks van het hoofdprogramma van de Nacht van Hechtel met alweer een nieuw record: 1’48”85, goed voor een clubrecord alle categorieën. Met deze tijd staat Gerbrand 5 e op de rangjaarlijst. Ook is zijn tijd goed voor de 23 e plek op de Europese jaarranglijst.