Trainingsgroep in de kijker – deel 5

Trainingsgroep in de kijker – deel 5

RCT blikt terug op het voorbije seizoen. We spraken kort met alle trainers en keren nog eens terug naar hun hoogtepunten in dit bizarre (atletiek)jaar. Deze keer spraken we met werptrainer Paul.

Paul, hoe heb jij als trainer afgelopen seizoen beleefd?

“Mijn atleten hebben zich zeer strijdbaar getoond tijdens dit moeilijke jaar. De succesvolle winter met veel persoonlijke records en enkele nieuwe clubrecords speelde hierin ongetwijfeld een grote rol. Zo stootte cadet Laure Mondelaers de kogel verder dan 12 m, en behaalde ze de zilveren medaille tijdens het kogelstoten op het KVV. En belofte Silke Rabau verbeterde het clubrecord door met haar kogel in de buurt van 11 m te eindigen.

Gemotiveerd richtten we onze blik op het outdoorseizoen én op de discuskooi. Helaas werd ons enthousiasme in de kiem gesmoord door het inzaaien van het middenterrein, waardoor we een maand lang niet konden oefenen met de discus of hamer. Het niet mogen werpen, werd opgevangen door technische oefeningen. Niemand haakte af, iedereen was steeds op post. Dat vind ik heel knap!

Na een lange periode van afgelaste wedstrijden was de meeting in Seraing er één om niet snel te vergeten. Laure wierp haar speer naar een nieuw persoonlijk record: 34m14, goed voor een beste Belgische prestatie van het jaar op dat moment. Ook Silke beleefde een hoogdag in Seraing. Haar pr in het discuswerpen verpulverde ze met bijna 2 meter. Haar 5 jaar oude persoonlijke record in ging er aan na een worp van 37m14. Dan heb je enkele dagen nodig om te bekomen!”

Sinds kort telt Paul zijn groep wat minder atleten. Deze beperking van het aantal atleten gaf hem de kans om meer te focussen op de atleten individueel. Afgaand op de resultaten van zijn atleten loont deze nieuwe werking. De wedstrijd in Seraing toonde aan dat ze op de goede weg waren. Dat werd nadien bevestigd tijdens de enkele meetings die nog volgden.

Zo haalde Silke de grens van de 11m met haar kogel. Ook in het discuswerpen liet ze alweer een pr optekenen. Haar 37m27 is goed voor een 4e plaats op de ranglijst bij de beloften. Scholiere Lore De Taeye wierp haar discus 29m56 ver en sluit het jaar af met een 12e plaats in haar categorie. Laure ten slotte, ging lekker verder op haar elan: zowel in het kogelstoten als in het speerwerpen staat de cadet op de 3e plaats dit jaar, met respectievelijk 12m29 en 34m44. In de (enig georganiseerde) meerkamp behaalde ze dit jaar 3654 punten én op het Vlaams kampioenschap pakte ze 2 bronzen medailles. Daarnaast werd ze ook Vlaams kampioen meerkampen tijdens het indoorseizoen.

Sluit Menu