Trainingsgroep in de kijker – deel 4

Trainingsgroep in de kijker – deel 4

RCT blikt terug op het voorbije seizoen. We spraken kort met alle trainers en keren nog eens terug naar de hoogtepunten voor hen in dit bizarre (atletiek)jaar. Ditmaal is het de beurt aan spurttrainer Jens.

Jens, hoe heeft de spurtgroep 2020 beleefd?

“De conditie van onze atleten zat afgelopen winter heel goed. Tijdens de lockdown in het voorjaar was het voor ons als trainer niet eenvoudig om het overzicht te bewaren: wie onderhield zijn conditie? Bij wie was de motivatie wat zoek? Tijdens de eerste gezamenlijke trainingen na de lockdown konden we al snel vaststellen dat de groep ontzettend gemotiveerd was. Zo goed als iedereen heeft zijn vorm blijven onderhouden zodat we hen konden klaarstomen voor het korte zomerseizoen. Aan de resultaten te zien is ons dat goed gelukt!”

De revelatie van het voorbije seizoen is ongetwijfeld Tinne Vertongen. Na een periode te hebben gekend met tal van blessures, zorgde de cadet afgelopen zomer voor spektakel. Op het BK cadetten en scholieren zette ze op de 100 m een ijzersterke tijd neer van 12”19, goed voor de 10e plaats aller tijden. Op datzelfde kampioenschap ging ze later aan de haal met de Belgische titel op de 200 m, met een tijd van 25”26. Ook Franne Flossy liet zich opmerken op de 100 m. De belofte liep 12”63, wat haar een 12e plek oplevert in haar categorie dit jaar. De dames van de aflossingsploeg sloten het bizarre seizoen knap af met 2 keer zilver op het BK aflossingen. Naast Tinne en Franne maakten Lise Morren en Maayke Vranckx deel uit van het 4 x 100 m-team. Ze finishten in een tijd van 48″26. Op de 4 x 200 m ruilde Maayke haar plaats met Stien Flossy. Op dit nummer lieten de dames een tijd van 1’43″31 optekenen.

Bij de mannen was het voornamelijk Stan Servaes die furore maakte. Zijn persoonlijk record op de 100 m scherpte hij aan tot 10”96, goed voor de 3e beste tijd bij junioren. Op die dubbele afstand liep hij de 7e snelste tijd van het jaar bij de junioren. Ook Andreas Roofthooft liet zich gelden. Op de 100 m liep hij een nieuw pr van 11”04. De uitschieter was zijn 21”64 op de 200 m. De heren van de aflossingsploeg, Brecht Verstappen, Kobe Vanhellemont, Dries Lehaen, Ruben Janssens en Stan Servaes ten slotte grepen zowel op de 4 x 100 m als op de 4 x 200 m net naast het podium.

Hoe heb jij als trainer afgelopen seizoen beleefd?

“Met een dubbel gevoel. We hebben nog maar eens gemerkt dat we een heel gemotiveerde groep hebben die heel hard werkt. Ook op momenten wanneer er geen trainer aanwezig kan zijn. Ik denk dat ik mag spreken in naam van alle trainers van de spurtgroep, het is super om met deze groep samen te werken! Anderzijds is het jammer dat we Benny minder vaak zien. Hij is niet alleen een heel goede trainer, maar ook een vertrouwenspersoon en – om het met de woorden van Nick te zeggen – een echte vriend. Benny zal voor mij altijd een voorbeeldfiguur blijven. Ik ben dan ook blij dat ik even samen met hem training heb kunnen geven.”

Sluit Menu