Trainingsgroep in de kijker – deel 6

Trainingsgroep in de kijker – deel 6

RCT blikt terug op het voorbije seizoen. We spraken kort met alle trainers en keren nog eens terug naar de hoogtepunten voor hen in dit bizarre (atletiek)jaar. Ditmaal is het de beurt aan Tim, die naast jeugdtrainer enkele meerkampers begeleidt.

Tim, hoe heb jij als trainer afgelopen seizoen beleefd?

“Enkele meerkampers zijn – intussen al 2 seizoenen geleden – gerichter gaan trainen op specifieke onderdelen. Zo geef ik hoogspringen aan Tinne Vertongen, Jolien Hoylaerts en Rune Ginkels. Vooral tijdens de lockdown maakte ik schema’s voor hen op basis van trainingsschema’s van spurttrainer Jens en meerkamptrainer Wim Vandeven, aangevuld met stabilisatie- en sprongkrachtoefeningen.”

“Jolien kende het voorbije seizoen helaas wat blessureleed. Tinne en Rune hebben de trainingen steeds zeer goed afgewerkt en toonden zich van hun beste kant met zeer grote inzet. Ik kon alleen maar fier zijn en zag hun conditie met zienderogen vooruitgaan. In augustus namen ze deel aan meerdere wedstrijden in de hoop om zich te kwalificeren voor het BK meerkamp eind september.”

Tinne haar oude blessures staken wat terug de kop op. Ze besloot om niet deel te nemen aan het BK meerkamp. Haar prestaties tijdens het Vlaams kampioenschap vermeldden we in een eerder interview met spurttrainer Jens.

Rune won goud op het polsstokspringen tijdens het Vlaams kampioenschap met 3m90 en zilver op het BK meerkampen met 4599 punten. Tijdens dit BK scherpte de cadet zijn pr in het polsstokspringen nog wat aan door over 4m te springen, goed voor een 3e plaats op de Belgische ranking. In het hoogspringen wipte hij over 1m80. Met deze hoogte legt hij beslag op de 5e plaats op de ranglijst. Ook in het verspringen en speerwerpen behaalde hij top 15-plaatsen: hij sprong 5m90 ver (11e plaats) en in het speerwerpen liet hij een worp optekenen van 38m32 (14e plaats).

Sluit Menu